Grandisimo torta



Po sastojcima se vidi da je odlična.
Sastojci


KORA:
18 belanaca
18kasika secera
24kasika mlevenih lesnika
3kasike brasna
6kasika kakaoa


FIL:
18 zumanaca
250g secera u prahu
2 margarina
100g seckanih lesnika
100g topljene cokolade
2kasicice kafe
400ml slatke pavlake
Glazura:
300ml slatke pavlake
300g cokolade
Priprema
KORA
Umututi 6 belanaca sa 6kasika secera,dodati 8kasika mlevenih lesnika,2kasike kakaa i 1 kasiku brasna.Ispeci koru.
Ispeci jos 2 ovakve kore.
FIL
Umutiti 18 zumanaca i 250g secera u prahu i staviti fil da se kuva na pari.
Skuvani fil ohladiti i dodati u umucena 2 margarina.Dobro sjediniti fil i margarin.
Fil podeliti na tri dela:
u 1. dodati 100g otopljene cokolade,
u 2. dodati 100g seckanog lesnika,
u 3. dodati

2 kasicice kafe.
Umutiti 400ml slatke pavlake.

FILOVAJNE
Na prvu koru naneti fil sa cokoladom,pa preko njega polovinu slatke pavlake,pa druga kora,pa fil sa lesnikom,pa druga polovina slatke pavlake,pa treca kora i na nju staviti fil sa kafom.

GLAZURA

Ganache krem:

slatku pavlaku zagrejati do vrenja pa u nju umesati cokoladu i mesati dok se ne sjedine,ohladiti i naneti na tortu!

coolinarika.com