TORTA OD MALINA I MLEČNE SLATKE PAVLAKE



Sklop ukusa i mirisa je fenomenalan, maline, mlečna slatka pavlaka i puter…
Odlična tortica, bez pečenja…
Sastojci


Fil
· 3 kesice pudinga od maline
· 1 l mleka
· 150 gr šećera
· 200 gr putera
· 1 pakovanje Gotovih biskvit kora


Fil od mlečne slatke pavlake i kisele pavlake
· 1/2 l Mlečne slatke pavlake
· 400 gr kisele pavlake 20% mm
· 50 gr šećera (ne mora u prahu može i kristal)
Voće možete da kombinujete po želji
· 900 gr malina
· 200 gr šećera
Mlečna slatka pavlaka za odozgo
· 1/2 l mlečne slatke pavlake
· 5 kašika šećera
Priprema
Prvo skuvate fil: 800 ml mleka skuvate sa šećerom, a u preostalih 200 ml umutite prah pudinga od maline i zakuvate u vrilo mleko. Kada vam se fil prohladi dodati umućen maslac ili margarin.
Drugo: Maline izgnječite viljuskom i pospete sa šećerom i ostavite nekih 10 minuta da puste sok.
Treće: 1/2 l Tečne mlečne slatke pavlake umutite sa šećerom, zatim dodate kiselu pavlaku i isključivo varjačom lagano promešate.
Redosled filovanja:
U pakovanju imate uglavnom po 3 kore. Direktno na svaku koru prvo prelijete maline, ostavite jedno 10 minuta da kora povuče višak soka, zatim premažete filom od pudinga pa onda
fil od slatke i kisele pavlake, tako sve tri kore. Zatim spojite sve tri kore i na kraju premažete sa drugom 1/2 l slatke tečne mlečne pavlake. Ostavite u frižideru da prenoći i sutradan se divno sladite.
Posluživanje
Verujte mi da je ovo divan sklop kako ukusa tako i mirisa, kremasto i fino za svako nepce, jednostavno divna osvežavajuća letnje-zimska torta.

coolinarika.com