ČOKOLADNE PRINCES KRAFNE.



Fantastična poslastica za sve prilike.
SASTOJCI
TIJESTO
250ml mlijeka
100g maslaca


1 vanilija šećer
zrno soli
150g brašna
4 veća jaja
FIL
700ml mlijeka
9 žlica šećera


2 pudinga u prahu od čokolade(podravkina)
50g čokolade
150g maslaca
1 vrećica želatine u prahu

2 žlice vode

1 žlica ruma
FIL 2 MOŽE I NE MORA

1 vrećica šlag pjene Podravka
Čokoladna glazura

50g čokolade

2 žlice ulja
PRIPREMA

IZRADA TJESTA:

U mlijeku otopite maslac i vanilija šećer i sol.

Kada je mlijeko prokuhalo smanjite vatru i uspite brašno,brzo mješajte na laganoj vatri

Mješajte dok vam se ne stvori kompaktna masa i tjesto se počne odljepljivati od dna posude,par puta ga pomješajte kao da pržite tijesto,i onda ga sklonite sa vatre

Ovu smjesu pustite da se malo ohladi ne skroz,neka bude lagano topla.

Sada dodajite 1 jaje i dobro umiksajte, zatim drugo jaje pa ponovno dobro umiksajte (ovo je jako bitno da se dodaje jedno po jedno jaje)

U početku dok budete dodavali prva dva jaja smjesa će vam biti mrvičasta to je normalno.

Nakon što ste dodali zadnje jaje smjesa vam mora biti kompaktna.

Obložite lim pek papirom i štrcajte na štrcaljku ovakve hrpice(ako nemate štrcaljku možete i sa žlicom napraviti male hrpice).

Od ove smjese će vam ispasti 20 princeski

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 20 minuta na srednju prečku.

Nemojte otvarati vrata pećnice dok se peku princeske

Dok su još vruće izvađene iz pećnice odrežite im vrhove

Odrezane vrhove prelijte čokoladnom glazurom ili šećerom u prahu

IZRADA FILA:

Ukuhajte dva čokoladna pudinga zajedno sa šećerom.

U vrući puding dodajte čokoladu i promješajte dok se ne otopi.

Odmah dodajte i maslac

Otopite želatinu u vodi i rumu i lagano zagrijavajte.

U još toplu kremu umiksajte želatinu i stavite kremu na hlađenje.

Čokoladnu kremu naštrcajte na donji dio princeski

Zatim preko čokoladne kreme dodajte šlag(ako netko ne voli šlag ne mora ga dodavati)

Preklopite gornjim djelom princeski koje ste prelili čokoladom

NAPOMENA:

Kremu možete raditi i sa pudingom od vanilije i bjelom čokoladom.

coolinarika.com

Preporučujemo da pogledate:

  • BEČKE KOCKE SA LJEŠNJACIMA Na zahtjev moga sina koji ih obožava ja ih poklanjam svim čokoholičarima.... Sastojci Za biskvit · 150 g čokolade za kuhanje ili · 3 žlice kakaa · 4… Read More
  • NEPEČENI ČOKOLADNI ROLAT SA KOKOSOM. Zaista je fin i brzo se pripremi. Suhi rolat - Kokos Sastojci za tamni dio: 500 gr mljevenog Petit beure keksa ( jedna kutija ) 250 gr secera u prah… Read More
  • BIJELI SEMIFREDDO S MALINAMA. ZA 30 MINUTA. Bijela čokolada, vrhnje, maline s dodatkom vanilije pripremljene kao semifreddo daju vrhunski kulinarski užitak. Mijenjate li mu voće sukladno sezon… Read More
  • OBLATNE S ZELE BOMBONIMA. GOTOV ZA 30 MINUTA. Sastojci • 8 jaja • 4 oblatne Prvi fil: • 200 g secera • 250 g maslaca • 100 g zele bombona (adsbygoogle = window.adsbygoogl… Read More
  • PUNJENI BISKVITI Kada sam ovo prvi put napravila, nisam mogla da poverujem da se u tako malo vremena i sa tako malo sastojaka mogu napraviti ovi ukusni biskviti. Vrl… Read More
  • JAFFA-TROKUTI. ZA 30 MINUTA! čokolada + naranča = super kombinacija ! Sastojci 2 jaja 150 g smeđeg šećera 1 dl mlijeka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); … Read More
  • FINE ČOKOLADNE KOCKE SASTOJCI Tijesto • 7 jaja • 18 dkg šećera • 18 dkg mljevenih oraha • 10 dkg kakaa Čokladna krema • 35 dkg čoklade za kuhanje (adsbygoogle = wind… Read More
  • Fantastičan Koh od čokolade Sastojci Za koru: 5 jaja 5 kašika šećera 4 kašike brašna 2 kašičice griza 1 kašičica praška za pecivo 500 ml mleka (adsbygoogle = window.adsbygo… Read More
  • Čokoladne kocke. Uvijek se rado vraćam ovom receptu, bez obzira da li ga pečem kao tortu ili ovako uvijek je jednako ukusan. Sastojci 6 jaja 6 kašika brašna (ad… Read More
  • Orahovi polumjeseci Sastojci: Tijesto 4 bjelanjka par zrna soli 150 g šećera 150 g margarina 100 g brašna 150 g mljevenih oraha na vrh noža praška za pecivo Premaz: … Read More