STARINSKE BAKINE KOKOS KIFLICE NA POTPUNO DRUGAČIJI NAČIN.



STARINSKE BAKINE KOKOS KIFLICE NA POTPUNO DRUGAČIJI NAČIN.
SASTOJCI
Za tijesto
• 125 g maslaca ili margarina


• 50 g šećera
• 1 vanili šećer
• 1 jušna žlica kiselog vrhnja
• 1 jaje
• 100 g kokosa
• 150 g oštrog brašna
• 1 čajna žličica praška za pecivo


Karamel
• 200 g šećera
• 200 ml slatkog vrhnja
• 1 žličica ekstrakta vanilije
• par zrnca soli
Dekoracija
• 100 g tamne ili bijele čokolade za kuhanja
PRIPREMA

Maslac sobne temperature izradite s vrhnjem, šećerom, vanili šećerom i jajem. Dodajte kokos i brašno prosijano s praškom za pecivo, te umijesite glatko tijesto. Tijesto omotajte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku 1 sat.

Ohlađeno tijesto oblikujte u kuglice, uvaljajte u blago tučeni bjelanjak, pa u kokos i slažite razmaknuto na pleh kojeg ste obložili papirom za pečenje.

Drškom drvene kuhače svakoj kuglici napravite u sredini malo širu udubinu, a zatim ih pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C, otprilike 10-12 minuta. Još vrućim keksićima ponovo malo

utisnite sredinu i ostavite ih da se potpuno ohlade (vrući keksići bit će mekani na dodir, ali hlađenjem će postati prhki i hrskavi)

Napravite karamel prema receptu RECEPT ZA KARAMEL (osobno mi je taj najfiniji) i ohladite ga do toplog, a zatim filajte keksiće i stavite ih u hladnjak da se karamel ohladi do kraja.




Tamnu ili bijelu čokoladu (ovisi o vašoj želji) otopite na pari i dekorativno išarajte keksiće.




Posluživanje

Keksiće čuvajte u poklopljenoj posudi u hladnjaku (tako će biti hrskavi), a po zimi ih je dovoljno držati u nekoj hladnoj prostoriji.




Na jednostavniji način, keksiće možete poslužiti i bez karamela, posipane šećerom u prahu i punjene vašom omiljenom marmeladom.

coolinarika.com

Preporučujemo da pogledate:

  • Medenjak na najbrži i najlakši način. Kada mi se jede nešto slatko. Odmah idem pravit medenjak. Jer ga je najbrže i najlakše naparavit. A veoma je ukusan... mmmmmmmm (adsbygoogle = w… Read More
  • Savrseni prhki keksici sa ukusom mandarine. Prelijepi su, jako primamljivi. Mandarinini cvjetovi. Sastojci (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tjesto: 150 g. maslaca 100 … Read More
  • GRČKA BAKLAVA. Za mene je svaka baklava odlicna. Sastojci Potrebno (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 paket gotovih kora za baklave 25 dag… Read More
  • DOMAĆE KARAMELE. Mmmmm... SAMO 5 SASTOJAKA A PUNO IH DOĐE. Karamele su odlične! Sastojci 250 g šećera 250 ml slatke pavlake 30 g putera 60 g meda ekstrakt vanile … Read More
  • BRZI AMERIČKI KEKSIĆI SA ČOKOLADOM. KAO ONI SA REKLAME I BOLJI. Mogu reći da su predivni, i topli i hladni, uz čašu hladnog mlijeka ili šalicu toplog čaja. Sastojci Tijesto 3 jaja … Read More
  • PAGANINI KOCKE Kalorican je, mocan kolac. Mocan i dobar kolac. Sastojci (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biskvit: · 17 bjelanjaka · 17 zl… Read More
  • MILK KOCKE. Čokoladne... Kremaste... Treba li još nešto reći...? Kolač je prva liga. Sastojci (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kore 6 j… Read More
  • RECEPT KOJI JE PRIVUKAO DOSTA PAŽNJE. RECEPT KOJI JE PRIVUKAO DOSTA PAŽNJE. Obozavam strudle, ova je bas brzinska a izdasna. Sastojci 15 kom kora 4 kom jaja 2 case (2 dl.) secera (ad… Read More
  • JEDNOSTAVNE KROFNE IZ RERNE Savršene, lagane i mirišljave. Sastojci. 600gr namjenskog brasna za dizana tijesta 150gr secera 5 kom jaja 120ml mlijeka (adsbygoogle = window.a… Read More
  • RECEPT KOJI JE ZASJENIO SVE SLATKIŠE Divno lisnato tijesto , socne i fine! Tako jednostavno i tako fino! Ruzice sa jabukama. Sastojci 1 paket lisnatog tijesta 2-3 jabuke 2 zlice marmel… Read More