Išleri! Ovom svom receptu sam vjerna godinama i nikad se nisam pokajala







SASTOJCI

Tijesto: 
10 dkg margarina 
4 dkg maslaca 
20 dkg oštrog brašna 
3 žlice kakaoa 
7 dkg mljevenog šećera 
1 žumanjak 

KREMA 
2 jaja 
1 žumanjak 
2 ravne žlice škrobnog brašna 
15 dkg mljevenog šećera 
1 vanilin šećer 
5 dkg margarina 
5 dkg maslaca GLAZURA OD ČOKOLADE 
10 dkg čokolade za kuhanje 

1 žlica svinjske masti



PRIPREMA

 Tijesto: 
1. Od svih sastojaka umijesiti tijesto i razvaljati na pobrašnjenoj podlozi, ne pretanko. 
2. Čašom ili kalupom(ne prevelikim) rezati krugove i slagati na papir za pečenje malo odmaknute jedan od drugog. 
3. Kada izrežete prve krugove, tijesto lagano premijesite i ponovo razvaljajte i ponovite to par puta 
4. Pecite na 180 C 15 minuta Krema: 
5. Sve sastojke osim maslaca i margarina izradite pjenasto i kuhajte na pari ili u mikrovalnoj pećnici 6. U hladnu kremu dodajte izrađeni margarin i maslac 
7. Kremu stavite u tuljak ili špricu pa ju kružno nanesite na jedan dio išlera 
8. Ostale keksiće umačite u čokoladu i slažite na rešetku Glazura: 
9. Čokoladu i mast lagano otopite i pustite da se ohladi i malo stisne 
10. Lagano ih, kada se glazura stisne(najbolje malim vilicama) stavljajte na kremu i isto tako lagano pritisnite 
11. Ostatak čokoladne glazure stavite u vrećicu i neko vrijeme držite u hladnjaku. 12. Vrećici odrežite vrh i prošarajte išlere 
13. Možete ih ukrašavati i cijelim bademima(oguljenim) u obliku cvijetića(dakle četiri badema) i jako će efektno izgledati Posluživanje Od ove količine sam dobila 56 keksića tj.28 gotovih išlera.

Preporučujemo da pogledate: