KINDER PINGUINIĆ!



Izgleda bolje od originala.
Sastojci
kore


· 10 svježih jaja
· 200 g šećera
· 2 paketića vanilin šećera
· 5 žlica baby griza (pšenična krupica)
· 5 žlica brašna
· 5 žlica gorkog kakaa
· 5 žlica bagremovog meda
· 1 žličica praška za pecivo prstohvat soli
· 50 ml mlijeka


· 270 mlulja
fil
· 700 ml slatkog vrhnja
· 1 paketić želatine
· 50 ml mlijeka
· 2-3 žlice bagremovog meda
· pola žličice arome vanilije (radila sam domaću, sa mahunama vanilije u votki)
1. glazura (za fil)
· 120 g čokolade za kuhanje
· 70 g maslaca
· 1 žlica vode
2. glazura (na kolaču)

· 220 g čokolade za kuhanje

· 100 g maslaca

· 3 žlice ulja

· 1 žlica vode

· 1 žličica meda
Priprema
Za biskvit istucite 5 jaja i 5 žumanaca sa šećerom i vanilin šećerom…. tucite nekoliko minuta najjačom brzinom dok masa ne postane kremasta i gusta. Prosijati brašno, prašak, kakao i dodati griz. Umiješati ih drvenom kuhačom naizmjenično sa mlijekom i uljem, zadnje umiješati snijeg od bjelanaca. Pufnasto.

Uliti u 2 lima za pečenje (veći, četvrtasti) obložene pek papirom.

Peći zajedno u pećnici s ventilatorom na temperaturi od 165 stupnjeva oko 12-13 minuta.

Izvaditi i pustiti da se hlade…. pokrivene čistim kuhinjskim krpama.

Pripremiti 1. glazuru – sve sastojke istopiti (nikako zakuhati) na parnoj kupelji (tj. na pari) uz stalno miješanje.

Staviti na stranu neka se malkice ohladi i u posudu za miksanje uliti dobro rashlađeno slatko vrhnje,








izmiksati u šlag, dodati pripremljenu želatinu, mlijeko, med i vanilin esenciju.

Pola kreme premazati po prvom biskvitu. Glazuru ohlađenu do sobne temperature lagano pokapati po kremi i pažljivo premazati dugim, tankim nožem. Staviti u hladnjak da očvrsne.

U međuvremenu pripremiti 2. glazuru – na isti način kao i prvu! Bitno je da smjesa ne zakuha, već se lagano istope i prožmu svi sastojci uz stalno miješanje – uspjeh zagarantiran. Najbolje na pari. Ili u MW.

Kada primijetite da je glazura na kremi očvrsnula, izvadite kolač iz hladnjaka i žlicu po žlicu kreme lagano stavljajte na kolač. Zagladite oštrim, dugim, tankim nožem. Da bude skroz ujednačeno – nož uronite u vruću vodu, otresite višak vode i zagladite kremu.

Drugi biskvit izvadite iz lima za pečenje i preokrenite na kolač (na brzinu!). Pažljivo odlijepite pek papir i prelijte čokoladnom glazurom. Zagladite glazuru istim nožem kao i do sada.

Kolač rashladite i režite opet istim nožem – umočenim u vruću vodu.

coolinarika.com