Odmah me privukao recept radi jednostavih sastojaka, a sa sirom i limunom nema greške ;) Kako samo mirišu.... navalite :)
Sastojci
Tijesto
600 g glatkog brašna
2 žličice sukog kvasca ili 1/2 kocke svježeg
240 ml mlijeka
75 g maslaca
70 g šećera
3 jaja
Punjenje
500 g svježeg sira
6 žlica kiselog vrhnja
8 žlica šećera
1/4 žličice ekstrakta vanilije
1 jaje
korica 1 limuna
2/3 šalice grožđica - po izboru
Priprema
1.
U maloj tavi, stalno mješajući zagrijte mlijeko, maslac i šećer, dok se maslac ne počne topiti.
Čim se počne topiti maknite s vatre i mješajte dok se do kraja ne otopi.
2.
U zdjeli pomješajte 300 g brašna i kvasac. Ako radite sa svježim kvasom, pomiješajte ga s malo mlijeka neka se digne,pa ga dodajte u brašno. Dodajte mlijeko i počnite miješat mikserom ili špatulom. Dodajte jedno po jedno jaje, nakon svakog dobro promiješajte. Stavite na mikser nastavak za tijesto, dodajte ostatak brašna i miksajte dok se sve ne spoji. Po potrebi dodajte još par žlica brašna da zamijesite tijesto.
Tijesto stavite dizat u nauljenu posudu na 1 sat.
3.
Za nadjev pomiješajte sir, vrhnje, šećer, vaniliju, jaje i koricu limuna.
4.
Veći pleh obložite pek papirom.
Razvaljajte tijesto, premažite sirom i pospite grožđicama (ako želite), zarolajte i koncem režite šnite i stavljajte na pleh s malim razmakom. Ostavite 15 min. na toplom da se digne.
5.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva oko 30 min.
Ukrasit šećerom u prahu.
coolinarika.com