PAPRIKE NA KAJMAKU





Sastojci



-6-8 paprika, zavisi od veličine

-malo maslaca, ulja ili kajmaka za prženje

-2-3 ili 10 čenova belog luka, ko kako voli

-100 - 150 g kajmaka, može pavlaka ako nema kajmaka

-3-4 jaja

-soli, bibera po ukusu

Priprema



Rernu zagrejati na 180*C. Paprike očistiti, iseći i propržiti na malo masnoće dok ne omekšaju. Za ovo može poslužiti i kašika kajmaka. Posoliti i pobiberiti po ukusu pa dodati ispasirani beli luk.

Posudu za pečenje podmazati ako treba pa u nju usuti papriku. Odozgo rasporediti kajmak ili pavlaku. Razbiti jedno po jedno jaje u šoljicu pa sipati polako preko paprike. Malo posoliti i jaja.

Peći u zagrejanoj rerni dok jaja ne budu pečena.

Preuzeto sa: coolinarika.com

Preporučujemo da pogledate: