VANILOLINA JEDNOSTAVNA TORTICA BEZ PEČENJA!



Još jedna lina, lagana i osvježavajuća, brza i jednostavna, s kremom od vanilije, za predstojeće tople dane da ne palite pećnicu!
Sastojci


Podloga
200 g svjetlih keksića
50 g otopljenog malaca


Krema
2 dl mlijeka
1 štapić vanilije
450 ml slatkog vrhnja za šlag
50 g šećera u prahu
2 vanilin šećera
2 šlag fixa
2 vrećice želatine

po želji 100 g naribane bijele čokolade

Priprema

1.

Mlijeko prokuhajte sa štapićem vanilije, kad zakuha maknite sa vatre, poklopite i ostavite 15 tak minuta zaklopljeno.

2.

Procijedite ga i ostavite da se ohladi.

3.

U multipraktiku sameljite keksiće, pa im dodajte otopljeni maslac, sve dobro sjedinite i malo više od pola smjese utapkajte rukama na dno kalupa.

4.

Ja sam samo prsten od kalupa stavila na tanjur, dakle bez dna i stavila smrvljene keksiće. Koristila sam kalup promjera 20 cm, naravno možete bilo koji kalup, torta će onda biti niža, tako da možete povećati smjesu kreme i keksića, a i ne morate.

5.

Želatinu otopite sa 10 žlica vode i ostavite da nabubri 10 minuta.

6.

Vrhnje za šlag čvrsto istucite sa vanilin šećerom i šlag fixom ukoliko je potreban, i na kraju dodajte šećer u prahu.

7.

Želatinu lagano zagrijte da se rastopi pa ju umiješajte u mlijeko koje se ohladilo.

8.








U istučeni šlag polako ulijevajte mlijeko, cijelo vrijeme lagano miksajući dok smjesa ne bude jednolična.

9.

Po želji možete dodatno umiješati 100 g bijele čokolade, sitno naribane.

10.

Pažljivo i polako iskrenite kremu na sloj keksića kako se ne bi napravila rupa u keksićima ili da se krema ne bi pomiješala sa mrvicama keksića.

11.

Posipajte ostatkom smrvljenih keksića po površini i stavite u hladnjak preko noći.

12.

Idući dan pređite oštrim nožem oko ruba kalupa, skinite prsten i poslužite.




Posluživanje

Količinu šećera također možete povećati, ukoliko volite slađe, ali kao stavite bijelu čokoladu, onda nije potrebno.

Bijelu čokoladu možete, a i ne morate staviti, ja sam radila jednu sa čokoladom i jednu bez, i ne mogu se odlučiti koja mi je bolja, tako da niti u jednom slučaju nećete pogriješiti. Torticu možete raditi i u pravokutnom plehu, i poslužiti sa svježim voćem.

coolinarika.com