![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgYuvXApuDBYYOKVj0typEiqEJBt9dAX3PD10r78H7YadPdQYAADpg3jXZkkEFF7tyeqxhp87Ni52PHUfAlpr_ZkJOW9JspaGE0MnSL0dC79twzhXZgFHIaIBILwHVFxE5f0FeMKP4G-g8/s1600/9.jpg)
Sastojci
125 g margarina
4 kasike jogurta
1 dl mleka
1 kasicica soli
1 kasicica secera
1 jaje
1 kesica suvog kvasca
550 g brasna
Nadev :
po zelji dimljeno meso, kobasice, sir i sl.
premaz :
1 zumance
Priprema
Staviti pola brasna, so, secer i margarin sobne temperature, dodati mlako mleko i kvasac te sve dobro sjediniti.
U tu masu dodati jogurt, jaje i uz postepeno dodavanje preostalog brasna umesiti testo koje se ne lepi za ruke.
Ostaviti testo 15 minuta na toplom mestu.
Za nadev sitno iseckati sve sto zelite, a zumance umutiti za premaz.
Od nadoslog testa praviti loptice velicine mandarine, slagati ih u pleh.
Na svakoj loptici prstom utisnuti po sredini da se dobije rupa.
Loptice premazati umucenim zumancetom.
U svaku rupu staviti nadev i dobro ga utisnuti.
Ostaviti testo jos 15 minuta da nadolazi.
Zagrejati rernu na 200 stepeni i peci pecivo do rumene boje.
Posluživanje
Pecivo je mekano, mozete ga nadevati po zelji i sluziti za veceru, dorucak ili kao grickalicu uz pivo :)
coolinarika.com