Nebeske kocke



Sastojci:
Kora:


- 3 jaja
- 150gr šećera
- 8 kašika ulja
- 8 kašika tople vode
- 1 kašika kakaoa


- 150gr brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
Fil od malina:
- 600 gr malina ( ja koristim zamrznute)
- 200 gr šećera
- 1 dcl vode
- 3 kašike gustina
- 2 kesice od 9 grželatina
- 10 kašika vode
Fil:
- 1 litar mleka
- 200gr šećera

- 1 kesica vanilin šećera

- 3 kesice pudinga od vanile

- 1 kašika gustina

- 200gr šlaga u prahu

- 2dcl mleka

Potrebno još:

- 2 dcl čokoladnog mleka

- 250gr četvortastog keksa prelivenog čokoladom sa jedne strane (koristim zlatni pek preliven sa čokoladom)

- 2dcl mleka




Za preliv kolača:

- 200gr čokolade

- 6 kašikaulja




Priprema:

Umutiti 3 belanca, dodati 150 gr šećera, dodati 3 žumanca jedno po jedno muteći mikserom.

U masu dodati ulje, brašno, kakao i prašak za pecivo.

Sve dobro umutiti pa dodati 8 kašika tople vode.

Masu staviti u pleh veličine 25×35 i peći na 180 stepeni. Pečenu koru još toplu preliti sa 2 dl čokoladnog mleka.




Fil od malina:

U posudu staviti maline i šećer, kuvati dok se šećer ne istopi pa dodati umućen gustin sa vodom i još








par minuta prokuvati i dodati 2 kesice želatina potopljena u 10 kašika vode i ostavljena da nabubri.

Mešati par minuta da se želatin istopi i ostaviti da se hladi i fil kad bude mlak preliti preko kore. (kolač filujemo u plehu u kojem pečemo koru).




Fil:

Umutiti 3 pudinga od vanile, 1 kašiku gustina, 1 vanilin šećer i 2 dcl mleka, dodamo u prokuvano 8 dl mleka sa 200 g šećera.

Kuvati i kad se skuva dobro ohladiti. Umutiti 200 g šlaga sa 2 dl mleka i dodati u hladan puding.

Jednu polovinu ovog fila stavimo na maline, pa red keksa, (čokoladni deo keksa okrenut na gore) potapan u mleko onom stranom bez čokolade, pa drugi deo fila.




Kolač prelijemo sa čokoladnom glazurom:




Istopiti 200 g čokolade sa 6 kašika ulja i preliti kolač.

coolinarika.com