MILERAM KOCKE. ZA MANJE ISKUSNE DOMAĆICE!



USPIJEVAJU I POČETNICIMA.
Sastojci


Tijesto:
200 g brašna
malo praška za pecivo
100 g maslaca ili margarina
2 žlice šećera u prahu


malo soli
3 žumanjka
1-2 žlice kiselog vrhnja
Krema:
500 ml mlijeka
2 vrećice pudinga od vanilije
170 g šećera
800 g milerama

Preljev:

400 g smrznutog voća

šećera po želji

1 vrećica preljeva za torte

Priprema

Tijesto:

1.

Prstima ili u multipraktiku u bražnu izmrviti maslac ili margarin dok se ne naprave mrvice. Dodati sve ostale sastojake, umijestiti tijesto i ostaviti u hladnjaku pola sata.

2.

Ohlađeno tijesto razvaljati i prebaciti u namašćen i pobrašnjen pleh veličine 20×35 cm.

Krema:

1.

U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo umiješati mileram. Odmah sipati preko tijesta.

Peći na 170 stupnjeva oko 30 minuta.

Ohladiti.

Preljev:

1.

Smrznuto voće skuhati sa šećerom. Možete








voće i propasirati kako ne bi ostale koštice, a i ne morate.

Kad zavrije dodati preljev za torte razmućen u 2 žlice vode. Pustiti da provrije i preliti preko ohlađenog kolača.

Ostaviti da se stisne.

coolinarika.com