KREMPITA! RECEPT JE OD MOJE MAME. VRLO BRZO SE PRAVI.



Sastojci
kora
7 zumanca


7 kasike secera
7 kasike mleka


7 kasike ulja
7 kasike brasna
na vrh noza praska za pecivo
krem
4 kesice pudinga od vanile
1 l vode
300 g secera
7 belanca
1-2 kasike secera
ukrasavanje

200g slaga

350 ml mleka

rendana cokolada

Priprema

1.

Penasto umutite zumanca sa secerom, dodajte ostale sastojke i izlite u podmazan duguljast pleh. Dimenzije mog pleha su 22×33 cm, dubina je 4,5 cm. Koru pecite na tihoj vatri oko 10-tak minuta, pazite da ostane zuta.

2.

Od litre vode oduzmite malo i rastvorite 4 pudinga, a ostatak stavite sa 300 g secera u neku duboku serpu da provri, pa skuvajte puding. Serpa mora da








bude velika jer se tu dodaju belanca i ispadne puno kreme.




Izmaknite sa ringle i odmah u vrelo dodajte sneg od belanca koja ste umutili sa 1-2 kasike secera, i nezno sjedinite zicom da se lepo poveze sa pudingom. Ne mesajte prejako, treba da ostane vazdusasto (ovo je po savetu Snezane BG, mada je po mom receptu da se belanca i puding sjedine mikserom, takodje je odlicno i ja uglavnom tako pravim, videcete na slikama da je vazdusasto i tako, pa vi kako volite i kako vam je lakse..)




3.

Dok je jos vruce razlite krem preko vruce kore i poravnajte spatulom. Ostavite da se ohladi i stegne, a onda premazite umucenim slagom, ili isecite kocke i ukrasite slagom i rendanom cokoladom.

Ostavite u frizideru neko vreme da se dobro ohladi pre sluzenja.

Posluživanje

Kolac se vrlo brzo pravi, posto se sve radi dok su kora i krem vruci. Evo redosleda kojim ja radim:

-prvo izmerim i pripremim sve sastojke

-ukljucim rernu i dok se zagreva umutim koru i izlijem u pleh

-ukljucim ringlu za puding i








dok voda ne provri umutim belanca

-u medjuvremenu stavim koru da se pece, za to vreme skuvam puding

-izvadim koru, sjedinim puding i belanca i odmah izlijem na jos toplu koru

– i to je to, vrlo jednostavno.

coolinarika.com