UKUSAN DORUČAK NA BRZINU.




Fino izgledaju a i jako su ukusni!
Polpeti od krumpira
Sastojci


Za osnovu
1 kgr. krumpir
1 jaje
1 zlicica so
100 gr. kaskaval
100 gr. sunka
2 zlice mleko


20 gr. margarin
zeleni dio mladog luka - (perca od luka)
Za paniranje
1 jaje
2 kasike mleko
po potreba hljebne mrvice (prezla)
Priprema

1.

Narezati sitno na kockice kaskaval i sunka, kao i zeleni dio mladog luka, - perje.

2.

Skuvati krumpir, oljustite i dok je vruc istisnite kroz presu.

3.

Dodajte mu malo margarina, so , dve kasike mleka i izmesajte ... kad malo oladi dodate jaje, narezani sunka, kaskaval i pera od mladog luka - izmesajte.

4.

Od dobivenu smesu napravite loptice u velicini koji vi zelite.

5.

Za paniranje izmutite to jedno
jaje sa 2 zlice mleko, pa stavite spremljene polpete u jaje, zatim u prezla i przite - ako volite mozete prvo u prezlu, pa u jaje i opet u prezlu...

Posluživanje

Ovo je odlican dodatak jela, a takodje i za meze. Dobar vam tek.

coolinarika.com

Preporučujemo da pogledate: