POSLASTICA SPREMNA ZA 10 MINUTA, KOJU ČESTO SPREMAM.



POSLASTICA SPREMNA ZA 10 MINUTA, KOJU ČESTO SPREMAM.
Još jedan od kolača koji se ne peku, lagan je i ukusan! Malo keksa, kokosa, čokolade i eto ga!


Sastojci
Podloga od keksa
300 g mljevenog keksa
pola čokolade za kuhanje
200 g otopljenog maslaca ili više po potrebi
4 žlice kokosa


Krema
1 pakiranje proizvoda Krema za torte Dolcela
1 mliječna čokolada (naribana)
300 ml mlijeka
Ukras
šlag pjena
125 ml mlijeka
Priprema
1.
Podloga: mljevenom keksu dodati kokos, te otopljnu čokoladu i maslac. Umijesti smjesu. Namastiti s malo maslaca kalup za torte i smjesu utisnuti.
2.
Ostaviti u hladnjak dok pripremite kremu i šlag pjenu.
3.

Kremu izraditi po uputstvu i dodati joj izrendanu mliječnu čokoladu, te još malo mikasati.

4.

Pripremiti šlag pjenu.

5.

Izvaditi kalup iz hladnjaka i na smjesu od keksa staviti kremu s komadićima čokolade.

6.

Ukrasiti šlag pjenom.

7.

Ostaviti u hladnjaku oko 2 sata
prije skidanja kalupa.

p.s. Iako na pakiranju od Kreme za torte piše dodati maslac nakon izrade, to preskočite. Ja radim bez njega.

coolinarika.com