NAPRAVITE OVU PITU ZA USKRS I ODUŠEVITE SVAKOG GOSTA.



NAPRAVITE OVU PITU ZA USKRS I ODUŠEVITE SVAKOG GOSTA.
Sastojci


za fil :
500gr mesano mleveno meso
2-3 glavice crni luk
3 srednje sargarepe{mrkve}
1-2 sake grasak {ja sam stavila smrznuti}
2 cena beli luk
3 kasike pasirani paradajz {sos ili pire}


ulje
vegeta,so,biber
za krompir pire:
5kom vecih krompir
150ml mleko
2 kasike kisele pavlake
puter,so,biber,vegeta
jos treba:
150gr tvrdi sir
4kom tvrdo kuvana jaja
Priprema

1.

U jednu posudu stavimo krompir da se kuva,na povrsini stavimo i sargarepu {mrkvu} da se kuva. U drugu posudicu stavimo 4 jaja da se kuvaju-treba da budu tvrdo kuvana.

2.

Fil od mesa: Na ulju stavimo da se przi sitno naseckani luk,dodamo i crni luk i mleveno meso i przimo dok ispari tecnost i meso lepo zamirise.Dodamo grasak, omeksalu sargarepu izvadimo iz serpice sa krompirom, naseckamo na kockice i dodamo u tavi sa mesom,dodamo vegetu,so,crni biber i pire od paradajza {ili sos nije bitno}Mesamo da se sve sjedini i sklonimo sa vatre.

3.

Pire : skuvani krompir izgnjecimo alatkom za pire ili mikserom,dodamo mleko,malo putera,pavlaku i so po ukusu,moze i ovde malo vegete i crnog bibera.

4.

Sledi slaganje ove pite ,ja sam je slozila u vatrostalnu posudu sa visinom od 10cm i precnikom od 24cm a vi odlucite .Po receptu na dnu posude stavlja se fil od mesa ali ja sam posudu premazala puterom i na dnu stavila malo pripremljenog pirea,poravnjala sam kasikom pa stavila fil,preko fila stavljamo izrendani tvrdi sir i preko sira








nanosimo pire.Ja sam pomocu kasike u pireu napravila mala udubljenja gde se stavljaju polovinke kuvanih jaja.

5.

Pecemo oko 15min na 180c u vec zagrejanoj rerni. U receptu je pisalo da se pita moze jesti i bez pecenja sto je normalno jer je sve prethodno skuvano ali da je dobro da se malo zapece kako sam ja ucinila.

6.

sa strane

7.

Iz tanjura

Posluživanje

Sluzi se topla uz sezonsku salatu a ukusna je i uz kiselu pavlaku.Prelepa kombinacija aroma i ukusa !!! Dobar apetit !!!

coolinarika.com

Preporučujemo da pogledate:

  • GRČKI GRIZ KOLAČ. NE PEČE SE. Volim kada isprobam neki novi kolač, oduševim se ukusom i zatražim recept, a onda se ispostavi da je u pitanju jeftin i veoma jednostavan desert :))… Read More
  • 5 ANTIKANCEROGENIH SOKOVA Kancer se u svetu vodi kao jedna od bolesti koja je odnela najveći broj ljudskih života, i smatra se da skoro svaka osoba može da oboli od ove opake… Read More
  • PUNJENI BISKVITI Kada sam ovo prvi put napravila, nisam mogla da poverujem da se u tako malo vremena i sa tako malo sastojaka mogu napraviti ovi ukusni biskviti. Vrl… Read More
  • PUSLICA TORTA Savršena torta za moj ukus, nestala brzinom svjetlosti, uvjerite se zašto! SASTOJCI Kore 10 bjelanjaka 400 gr šećera kašika octa 200 gr sjeckanih pr… Read More
  • FINE ČOKOLADNE KOCKE SASTOJCI Tijesto • 7 jaja • 18 dkg šećera • 18 dkg mljevenih oraha • 10 dkg kakaa Čokladna krema • 35 dkg čoklade za kuhanje (adsbygoogle = wind… Read More
  • FANTA-KEKS TORTA Torta koja se ne peče, brzo lako i jednostavno.. SASTOJCI 1l mleko 3 kesice puding od vanile 2 kašike brašna 9 kašike šećer 500 gr margarin (ads… Read More
  • ŠEHEREZADA TORTA. (NE PEČE SE) Torta koja je vrlo ukusna, laka za pripremu, brzo se pravi, jeftina je, a puuuuuno ispadne. SASTOJCI 2 pakovanja turskog keksa (Petit beurre punjen … Read More
  • KOLAC SA MINERALNOM Jako ukusan i socan kolac,mirisan,cokoladni,posebnu socnost mu daje mineralna(kisela,radenska)voda koja daje kolacu vazdusastu konzistenciju. Inace … Read More
  • Bijeli luk. SEDAM DANA JEDITE PO KAŠIKU NA PRAZAN STOMAK! Bijeli luk je jedan od najčešće korišćenih sastojaka u gotovo svakoj kuhinji širom svijeta. Popularan je jer ima izvrstan ukus, daje posebnu aromu s… Read More
  • Peršun, biljka koju koristimo kao začin, ima magične moći. Njegova količina u jelima je uvijek mala, zato nije dovoljna da pokrene izlučivanje nagom… Read More