NAJBOLJA TORTA NA SVIJETU!



KRALJICA ČOKOLADE.
Sastojci
4 kom jaja


4 kašike brašna
4 kašike šećera
1/2 praška za pecivo
2 kašike kakaoa
300 gr kvalitetne crne čokolade


300 gr mliječne čokolade
300 gr bijele čokolade
900 ml tečnog šlaga
1 kom margarin ili maslac
5 dl vode
5 kašika šećera
2 kašike ruma
2 kašike kakaoa
čokoladne strugotine
Priprema
1.
Umutimo 4 bjelanjka i 4 kašike šećera. Kad smo dobili čvrst snijeg dodajemo jedan po jedan žumanjak, brašno, pp i kakao. Smjesu istresemo u nauljen, zagrijan kalup za tortu i pečemo na 200 20ak min (provjerimo čačkalicom).
2.
U međuvremenu stavimo 5 dl vode, 5 kašika šećera, 2 kašike ruma i 2 kašike
kakaoa da prokuha. Ovim zalijemo koru čim je izvadimo iz rerne. Prije toga je dobro izbockamo nožem da ravnomijerno upije tečnost. Ostavimo da se ohladi. Ako vam se čini da ima previše tečnosti, ne sekirajte se, tako treba, kora će sve upiti.

3.

Na pari zagrijemo 300 ml tečnog šlaga kojem smo dodali 1/3 margarina ili maslaca i 300 gr kvalitetne crne čokolade. Miješamo dok se smjesa ne ujednači.

Isto uradimo i sa mliječnom i bijelom čokoladom.

4.

Sve ostavimo na hlađenje (najbolje preko noći)

5.

Na podlogu za tortu stavimo koru i obruč kalupa. Dobro umutimo prvo najcrnju kremu. Potrebno je mutiti malo duže, oko 5 min. Mažemo kremu preko kore i vratimo u frižider dok umutimo kremu sa mliječnom čokoladom. Nanesemo je na crnu kremu i vratimo u frižider dok ne umutimo bijelu koja je zadnja.

6.

Ostavimo par sati u frižideru, skinemo obruč i ukrasimo čokoladnim strugotinama.

Posluživanje

Ako želimo nižu tortu, stavljamo 200 gr čokolade na 200 ml tečnog šlaga. Može i tako :-)

I još nekoliko varijacija na temu ove ljepotice :-)

Margarin (ili maslac) nije neophodan. Ko želi light varijantu umjesto margarina neka u svaki fil stavi po jednu








kesicu šlagfixa, kremfixa ili želatina. Dalje, u crni fil se stavi supena kašika ruma, u svjetliji sok od pola narandže i u bijeli 2 supene kašike mlijeka. Još jedan savjet, za bijeli fil je najbolja najjeftinija bijela čokolada, ona krem tabla… jednom sam koristila Milku i fil mi se nije umutio, vjerovatno jer ima veći procenat masnoće i mlijeka.

Prijatno!

coolinarika.com

Preporučujemo da pogledate:

  • KEKS TORTA SA SLATKOM PAVLAKOM. Torta je zaista jednostavna za pripremu i odlicnog je ukusa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI • oko 700 gr keksa •… Read More
  • TORTA OD MALINA I MLEČNE SLATKE PAVLAKE Sklop ukusa i mirisa je fenomenalan, maline, mlečna slatka pavlaka i puter… Odlična tortica, bez pečenja… Sastojci (adsbygoogle = window.adsbygo… Read More
  • DVOBOJNA LEDENA ČOKOLADNA TORTA Super je, veoma kremasta! SASTOJCI (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biskvit 3 manja jaja 7 dag šećera 7 dag brašna 2 žlice … Read More
  • KOKOS PLAZMA TORTA Predivna tortica ne previše slatka jednostavna za napraviti a dosta je dođe. Sastojci Biskvit 10 bjelanaca (adsbygoogle = window.adsbygoogle || … Read More
  • DVOBOJNA LEDENA COKOLADNA TORTA Predivna je, kremasta. SASTOJCI (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biskvit 3 manja jaja 7 dag šećera 7 dag brašna 2 žlice kak… Read More
  • Grandisimo torta Po sastojcima se vidi da je odlična. Sastojci (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); KORA: 18 belanaca 18kasika secera 24kasika m… Read More
  • VANGL TORTA Baš je torta sočna i izdašna i brzo se pravi, a biskvit mi je super. SASTOJCI 6 jaja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 10 žl… Read More
  • TORTA DIABOLIKA Opet nesto brzo i jako jednostavno. Odlicna cokoladna torta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI • 3 kom jaja • 150gr … Read More
  • TORTA ČAROBNICA! Prava čarobnica od ukusa! Torta je prekrasna, svima bih preporucila. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci Kore: mere z… Read More
  • ORGINALNI RECEPT ZA (BAJADERA TORTA ) Možda će vam se učiniti komplikovano, ali vjerujte nije uopce. Prekrasna torta i djeluje jednostavno za napraviti. Sastojci (adsbygoogle = windo… Read More