MOZART KOCKE



Sjecite ga na manje kocke jer je zasitan, a opet tako fino cokoladni...
Prava čokoladna bomba!
SASTOJCI


Biskvit
• 6 bjelanjaka
• 200 gr secera u prahu
• 200 gr mljevenih oraha
• 4 zlice glatkog brasna
• ½ praska za pecivo


Krema
• 6 zutanjaka
• 200 gr secera u prahu
• 150 gr maslaca
• 200 gr cokolade za kuhanje
Chocolate ganache
• 150 ml vrhnja za slag Dukat
• 1 zlica secera
• 1 zlica meda
• 220 gr cokolade za kuhanje
• 25 gr maslaca
PRIPRLEMA
1. Pecnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Pleh velicine 35 x 22 cm namazite maslacem i pospite brasnom.
Biskvit

1. Bjelanjke sa prstohvatom soli izradite mikserom u cvrsti snijeg. U nekoliko navrata dodajte secer u prahu i miksajte dok ne dobijete cvrstu i sjajnu smjesu.

2. Pomijesajte brasno, orahe i prasak za pecivo, malo promijesajte, te dodajte u smjesu od bjelanjaka i secera. Ovaj dio radite pomocu spatule ili pjenjace, te lagano umijesajte orahe, brasno i prasak za pecivo u bjelanjke.

3. Smjesu sipajte u pripremljeni pleh, poravnajte i pecite 20 - tak minuta.

Biskvit ohladite prije nego sta stavite kremu.

Krema

1. Cokoladu i maslac otopite na pari ili u mikrovalnoj.

Pripremite dvije posude, u jednu stavite vodu i stavite na srednje jaku vatru kako bi ste pripremili sve za kuhanje kreme na pari a u drugu stavite zutanjke i secer.

Zutanjke i secer u prahu miksajte 3 - 4 minute, dok zutanjci ne postanu svjetli.

Sve prebacite na paru i miksajte na najmanjoj brzini nekih 10 - tak minuta. Smjesa ce postati svijetla, a secer ce se potpuno rastopiti.

Nakon 10 - tak minuta dodajte
rastopljenu cokoladu i maslac i sve jos malo promiksajte da se cokolada umijesa u smjesu od zutanjaka, oko 2 minute miksanja.

Sklonite sa pare i tako vrucu smjesu prelijte preko ohladjenog biskvita.
Chocolate ganache

1.Rastopite cokoladu i maslac na pari ili u mikrovalnoj.

Za to vrijeme zagrijte vrhnje za slag sa secerom i medom do vrenja.

Prelijte preko rastopljene cokolade i maslaca i sve lagano promijesajte.

Prelijte preko ohladjene kreme.

Ostavite da malo odstoji na sobnoj temperaturi, pa mozete staviti u hladnjak, ali i ne morate jer se i krema i chocolate ganache brzo stisnu i na sobnoj temperaturi.

Svakako mozete staviti i neku cokoladnu glazuru po zelji.

coolinarika.com