LEŠNIK ŠTANGLICE. Super fini kolačić!



...na vas zahtev,ovo su zapravo Renato kocke samo malo promenjene prema zeljama moga muzica.
Jako fine i po izgledu i sastojcima.
SASTOJCI
KORA


4 belanceta
prstohvat soli
80 g secera
20 g brasna
80 g pecenih, mlevenih lesnika


FIL
8 zumanaca
120 g secera
50 g brasna
170 g mleka
90 g cokolade za kuvanje
110 g putera
OSTALO
30-ak g pecenih, mlevenih lesnika
PRIPREMA

1.

U belanca dodati prstohvat soli i dobro umutiti. Polako dadavati secer i dalje mutite dok ne dobijete cvrst sneg. Iskljuciti mikser. Lagano dodati mlevene, pecene lesnike i 20 g brasna. Umesati zicom.

2.

Podmazati i brasnom posuti tepsiju cca. 30x20cm i sipati umucena belanca. Poravnati. Peci 20 minuta na 180 stepeni. Probati cackalicom da li je gotovo.

3.

Za to vreme napraviti fil. Umutiti 8 zumanaca sa 120 g secera. Tome dodati 50 g brasna i 170 g mleka. Mozete ga kuvati na pari, ali ja volim direktno na ringli na jako slaboj vatri, uz neprestano mesanje zicom. Dodati 90 g cokolade za kuvanje. Kuvati dok se fil ne

zgusne. Kada se ohladi dodati 110 g umucenog putera. Sve zajedno dobro umutite mikserom.

4.

Premazati preko ohladjene kore i odozgo posuti sa 30-ak grama mlevenih pecenih lesnika. Ohladiti.

5.

Iseci na stanglice ili kockice i uzivati. Prijatno! :)




Posluživanje

Visak belanaca obicno stavljam u zamrzivac, ali mozete ih upotrebiti i za puslice

coolinarika.com



Preporučujemo da pogledate: