FIN, LAGAN I OSVJEŽAVAJUĆI KOLAČ



Švedska krempita
Sastojci
3 kore lisnatog tijesta


3 pudinga od vanilije
1,5 l soka od višanja
1 l slatkog vrhnja
5 žlica šećera
1 paket višanja


Priprema
1.
kore razvaljati na veliki lim izbockati vilicom i staviti da se peće, postupak ponoviti sa sljedeće dvije kore
2.
u soku od višanja skuhati puding od vanilije na kraju dodati višnje i pustiti još minutu do dvije da se kuha zatim skloniti sa štednjaka i ostaviti da se ohladi
3.
izlupati slatko vrhnje i slagati kora-fil od višanja-slatko vrhnje-kora-fil od višanja-slatko vrhnje-kora i gore
posuti kolač sa šećerom u prahu ostaviti da se dobro ohladi i rezati na kocke

Posluživanje

1,5 l soka od višanja ja otopim višnje iz frižidera i stavim da se cijede dobijem oko 3-4 dcl soka a ostatak sipam vodu tako ide po receptu iako možete ako imate koristiti domaći sok od višanja.

coolinarika.com