DIVNA BOŽANSTVENA TORTA!



Pun pogodak okusa na jednom tanjuru.
SASTOJCI:
Biskvit:


130 g maslaca
300 g šećera
3 jaja
120 ml mlijeka
160 g oštrog brašna
60 g gorkog kakaa


1 žličica sode bikarbone
na vrh žličice praška za pecivo
prstohvat soli
Vanilin krema
3 pudinga od vanilije
7 žlica šećera
125g margarina
300 ml slatkog vrhnja
700 ml mlijeka
2 žlice arome vanilije

350 ml slatkog vrhnja

1 kremfix

Čokoladna krema

3 pudinga od čokolade

7 žlica šećera

125 g margarina

3oo ml slatkog vrhnja

700 ml mlijeka

1 vrećica arome naranče

350 ml slatkog vrhnja

1 kremfix




I još:

1 crveni preljev za torte

150 g čokolade

3 žlice ulja

rum




PRIPREMA:

Biskvit

1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.

Kalup za tortu obložite papirom za pečenje.

2. U posudi izmiksajte maslac sa šećerom i dodavajte jedno po jedno jaje.

3. U drugoj posudi pomiješajte suhe sastojke: brašno,kakao,p.p. sol i sodu bikarbonu.

4. U smjesu maslaca, šećera i jaja lagano umješajte suhe sastojke uz dodatak mlijeka dok ne dobijete gustu smjesu.

5. Istresite smjesu u kalup za tortu i pecite 40 min.

(Ja sam ispekla ovakva dva biskvita, no možete i jedan te ga pažljivo prerezati na dva

dijela, ovisi kakav imate kalup.)




Vanilin krema / Čokoladna krema

1. Prašak za puding pomiješajte s šećerom i 300ml slatkog vrhnja.

2. U mlijeko stavite pola margarina i 2 žlice arome vanilije (Za čokoladni stavite aromu

naranče) te ga zakuhajte.

3. U zakuhano mlijeko umiješajte








puding.Kad se zgusne puding stavite ga na hladno i

prekrijte ga kuhinjskom prozirnom folijom da se ne stvori kora.

4. U ohlađeni puding dodajte 2 žlice ruma te tučeno slatko vrhnje 350ml x 1 kremfix.




Redoslijed slaganja

1. Biskvit poškropite s rumom.

Oko biskvita stavite obruč i istresite Vanilin kremu.

2. Stavite drugi biskvit i tanko namažite s čokoladnom kremom i napravite crveni preljev za

torte po uputi na vrećici i prelijte preko biskvita.

3. Kad se preljev stisnuo istresite čokoladnu kremu, poravnajte.Stavite u frižider na pola sata.

Napravite čokoladnu glazuru od 150 g čokolade i 3 žlice ulja(odokativno).Ukrasite tortu. 16. Najbolje ju je raditi dan prije jer je rashlađena božanstvena. Uživajte!!

coolinarika.com

Preporučujemo da pogledate: