CAPPUCCINO TORTA



Lagana torta za sve ljubitelje cokolade i kafe sa puno krema, krckavim grilijasom i beze koricama.
Sastojci
Za beze korice
· 5belanaca
· 250 gsecera


· 1 kasikabrasna
· 1 kasika sirceta ili limunovog soka
 osnovni krem
· 1 lmleka
· 5zumanaca


· 9 kasikasecera
· 9 kasika brasna/gustina
· 2 kesicevanilin secera
· 250 gmaslaca
Za cokoladni krem
· 150 gcokolade
· 150 g grilijasa od oraha ili lesnika
Za cappuccino krem

· 1 kesica cappuccina

· 150 g sitno seckane cokolade




Dekoracija

· 300 g slag pene

· 2 kasicicenes kafe

· listici od cokolade za ukrasavanje




Priprema

Umutiti penu od belanaca, dodati secer, brasno i kasiku sirceta.

Sipati u dresir kesu i na velikom plehu (30×40 cm) oblozenom masnim papirom, istisnuti trake od umucenih belanaca, ili smesu samo lepo poravnati po celom plehu.

Osusiti beze koricu na 125 C oko 1 – 1, 5 sat.

U medjuvremenu pripremiti krem. Umutiti zumanaca sa secerom, brasnom (4, 5 kasike brasna i 4, 5 kasike gustina) i malo hladnog mleka.

Preostalo mleko staviti da provri, pa skuvati krem od umucenih zumanaca

Ohladiti i izmiksati sa maslacem

Podeliti smesu na dva dela, pa u jedan dodati rastopljenu cokoladu i usitnjeni grilijas.

U drugi deo smese staviti kesicu cappuccina i sitno seckanu cokoladu kao za stracciatelu.

Beze koricu preseci na pola, i filovati najpre cokoladnom kremom sa grilijasom.

Staviti drugu koricu i premazati








cappuccino kremom.

Na kraju umutiti slag penu sa mlekom ili vodom, dodati nes kafu koju smo razmutili u malo vode i premazati celu tortu.

Ukrasiti listicima bele i crne cokolade.

Dobro ohladiti pre serviranja.

Za grilijas je potrebno rastopiti 75 g secera kao karamel i dodati 75 g lesnika ili oraha. Sipati na nauljeni tanjir, a kad se ohladi usitniti u avanu.




Tortica!:))

Posluživanje

Kako napraviti listice od cokolade? Otopiti posebno belu i crnu cokoladu na tihoj vatri. Odabrati dekorativne listove (ruze npr.) i cetkicom naneti deblji sloj rastopljene cokolade na povrsinu lista. Staviti na mastan papir i kratko rashladiti u hladnjaku, pa pazljivo odvojiti list od cokolade.

coolinarika.com

Preporučujemo da pogledate: