AKO NISTE SPREMALI KROMPIR NA OVAJ NAČIN VRIJEME JE.



Fino i ukusno.
Francusko goranski krumpir


Sastojci
1 kg krumpira
5-6 jaja
1-2 para domaćih kobasica
2 žlice ulje za prženje
5 dl kiselog vrhnja
Vegeta, sol i papar


Priprema
1.
Skuhati krumpir u vodi ( ja kuham bez soli ), oguliti i narezati na ploške. Skuhati jaja, oljuštiti ih i narezati na kolute. Skuhati jaja, oljuštiti ih i narezati na kolute.
U nauljenu posudu za pečenje poslagati pola narezanog krumpira i posoliti ga.
2.
Na krumpir poslagati narezana jaja......
3.
....a zatim kobasice.
4.
Na kraju sve pokriti preostalim
krumpirom, posipati Vegetom, popapriti i posoliti.....
5.
......pa preliti kiselim vrhnjem.
6.
Zapeći u pećnici na temperaturi 0d 180° C 20 do 30 minuta dok sve lijepo ne zarumeni.

coolinarika.com