RUČAK KOJI SE SVIDIO SVIMA.



Jos jedan od stotinak nacina spremanja cufta.
Zapecene cufte na orizu
Sastojci


Potrebno je ….
600 g. mljevenog mesa
3 glavice luka
1 casa kisele pavlake
so
papar
2 jaja
1 stara zemicka
0,5 dl mlijeka


petrusina
2 cena cesna
ulja
200 g. oriza
origana
Priprema
1.
Zemicku potopiti u mlijeko .Mesu dodati 1 glavicu sitno sjeckanog luka i cesna, poprzenog na ulju, so, papar, petrusini ocjedjenu i izmrvljenu zemicku. Sve izmjesati i oblikovati cufte.
2.
Na ulju poprziti 2 glavice luka . U posudu za pecenje sipati izdinstani luk i 200 g. oriza. Masu
izmjesati , a zatim preko nje poredjati cufte, , naliti sa 2 dcl. vode i peci u rerni 35 min. na 200 stepeni.Jelo izvaditi iz rerne umutiti 2 jaja i pavlaku, preliti cufte, posuti ih origanom i vratiti u rernu jos 15 min. da se zapece .

coolinarika.com