Piramida po mom. Brzinski napravljena piramida i iznenađujuće postojana.



Divno, fantasticna kombinacija.
Sastojci:
2 x 275 gr svježeg lisnatog tijesta (ja ga kupujem u Lidlu)


450 gr smrznutih višanja (nisam imala kompot, ali i ove su se pokazale sasvim OK)
2 velike žlice šećera
2 vrećice vanilin šećera
1 štapić vanilije
7 dcl mlijeka
1 žumanjak
2 vrećice pudinga od vanilije
10 dkg šećera
1 velika žlica gustina
10 dkg maslaca
300 ml vrhnja za šlag (i šećera u pahu po potrebi)


Priprema:
Tijesto izreži na 10 jednakih trakica i po njemu rasporedi višnje pomiješane sa 2 žlice šećera i 2 vanilin šećera.
Krajeve tijesta spoji iznad višanja da dobiješ rolice.
Poslaži na pleh prekriven pek-papirom i peci cca 10-tak minuta na 180C dok lagano ne porumene.Pečene rolice dobro ohladi, pa tek onda vadi iz pleha.
Za kremu stavi 1/2 litre mlijeka da zakuha zajedno sa štapićem vanilije.
U preostala 2 dcl mlijeka umiješaj 1 žumanjak, 2 pudinga od vanilije, 10 dkg šećera i jednu punu žlicu gustina, te dodaj u kipuće mlijeko (iz kojega prethodno izvadi štapić vanilije).Kuhaj na laganoj vatri dok se krema ne zgusne.
Kremu ohladi uz miješanje da se ne stvori korica, a zatim ju dodaj u 10 dkg dobro izrađenog maslaca.
Na pladanj složi 4 rolice s višnjama i premaži ih kremom, zatim na kremu slijedeće tri rolice koje nanovo premaži kremom, pa dvije i opet krema i na kraju posljednju rolicu koju također premažeš kremom, a s malo kreme zagladi cijeli kolač izvana.
Na gotov kolač namaži tučeno slatko vrhnje i po vlastitoj želji ukrasi. Ostavi da se dobro ohladi u frižideru, ali može se konzumirati već 2-3 sata nakon pripreme.
Nisam imala kompot već samo smrznute višnje, pa ako i vi pokušate tako nemojte se zabrinuti radi soka koji se pojavi prilikom pečenja, kada se rolice ohlade i sok se “stisne”, a to da tijestu jedan poseban okus…jedino pazite da vam se rolice ne prepeku (što se meni ovaj puta dogodilo pa ne izgleda baš najljepše).

coolinarika.com

Preporučujemo da pogledate:

  • UVRNUTA ŠTRUDLA-PITA... ŠTAGOD! Super ukusna, bićete iznenađeni njenim okusom svima je postala omiljena, pa probajte i vi nećete se pokajati... Sastojci za testo 600-700 gr ukupno-m… Read More
  • ONE HOUR ROLLS. Fantasticna peciva. Fantasticna peciva koja se kao sto sam naziv kaze naprave za 1 sat. Moja djeca ih obozavaju. SASTOJCI 6 i 1/4 solja brasna (solja 250 ml) 3 solje to… Read More
  • Beli - mak slani rolat. Sastojci Za koru: 8 belanaca 2 kašike ulja 4 kašike brašna malo soli 1/2 kesice praška za pecivo 2-3 kašike maka Za fil: 1 pavlaka 400 g sitnog sira… Read More
  • KOH - krajica ljetnih poslastica Recepata ima, ali ja imam malu tajnu. Pravim najbolji koh! Pogledajte recept! Sastojci 10kom jaja 10 kasika secera 6 kasika sitnog psenicnog griza 4 … Read More
  • BRZA KREMASTA TORTA Za ovu tortu biće potrebno da pripremite i testo, ali ono se pravi izuzetno lako a peče kratko – tek petnaestak minuta (adsbygoogle = window.ads… Read More
  • Limunčići. FANTASTIČNA POSLASTICA. Moj izmišljeni recept. Sastojci Tjesto 500g brašna 50g masti 50g maslaca 100g šećera 1 mala žlićica sode bikarbone ili praška za pecivo 1 vanili šeće… Read More
  • OSVJEŽAVAJUĆA SALATA OD KISELOG KUPUSA. Kiseli kupus sigurno je najzdraviji kada se jede sirov, pripremljen na salatu. Ovaj recept je varijacija na klasične salate od slatkog kupusa koji s… Read More
  • 15 NAMIRNICA ZA ZDRAVO SRCE! LUBENICA Jede vam se nešto slatko? Pojedite niskokaloričnu lubenicu koja je odličan izvor antioksidansa i vlakana. Ova namirnica ima cituline koji po… Read More
  • Švedska torta od badema Sastojci 100 g badema narezanih na listiće 200 g mljevenih badema 4 jaja (velika) 220 g šećera 100 ml slatkog vrhnja 250 g omekšalog maslaca (ads… Read More
  • “FANTAZIJA TORTA” Tortu sam pravila vise puta, savrsena je… Sastojci 5 jaja 11 kašika šećera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3 vrećice šlaga … Read More