Otkuda uopće taj neki đumbir? I je li moguće da je stvarno toliko zdrav?




Taj, u našim kuhinjama – nedavno otkriven korijen, tijelu daje energiju, a pozitivno djeluje i kod probavnih smetnji, opstipacije, loše cirkulacije i još mnogih drugih tegoba. Đumbir ublažava simptome arteroskleroze, artritisa, mučnine, hemoroida, grčeva, glavobolja, alergija te pospješuje rad
srca.


Pročitajte još o ljekovitim svojstvima neuglednog ali jako zdravog korijena.
Također, đumbir se koristi i za ublažavanje menstrualnih grčeva i reguliranja menstruacije. No, to nije sve!
Đumbir je izuzetno djelotvoran kod ublažavanja upala u organizmu, smanjuje bol, jača imunitet, te smanjuje rizik od mnogih srčanih bolesti, raka i kroničnih bolesti poput dijabetesa. Sastojci đumbira čine crijeva glatkima, te ubrzavaju kretanje hrane – smanjuju napuhivanje i ostale neugodnosti.
Čaj od svježeg đumbira ublažava bol i kiselinu u želucu, te djeluje protuupalno. Vrlo je učinkovit u čišćenju organizma od parazita i bakterija, ubija patogene bakterije i pogoduje razvoju dobrih bakterija. Jedan je od najboljih prirodnih lijekova koji suzbija glavobolju i migrenu, osobito u početnoj fazi.


Čim počnete osjećati glavobolju, dobro je popiti dvije velike žlice praha đumbira otopljenog u vodi. U većim dozama snižava kolesterol. Istraživanja su pokazala da đumbir smanjuje i širenje stanica obuhvaćenih rakom te ublažava mučnine tijekom kemoterapije. Vrlo je bogat izvor kalcija i željeza, pa ga je poželjno dodati u variva, juhe, čajeve, sokove…


Đumbir potječe iz Istočne i Zapadne Indije, te Azije. No, sada već raste posvuda po svijetu. Najkvalitetniji danas raste na Jamajci i Havajima. Koristi se svjež i u prahu.


Svjež potiče perifernu cirkulaciju i uzrokuje znojenje. Đumbir čisti toksine iz krvi i tjelesnih tekućina. Đumbir u prahu je djelotvoran kod srčanih oboljenja, čisti sluz i toksine iz pluća te djeluje protuupalno kod artritisa.


Najčitaniji tekstovi


Popijte OVO prije odlaska u krevet: Ispraznit ćete debelo crijevo i sve što ste pojeli tokom dana!

NAJBOLJI LIJEK ZA BAKTERIJU U ŽELUCU ALI I ZA HEMOROIDE I CRIJEVNA OBOLJENJA!

Nedostatak OVOGA u telu izaziva stalne glavobolje

Koža joj je kao porculan: Bacila je sve kreme za lice, sad koristi samo ovo (VIDEO)

Ovo je nazdraviji ručak na svijetu…TREBALI BI GA JESTI SVAKI DAN!

Nije svejedno gde vas boli stomak! Na jednom od ovih mesta krije se OPASNA BOLEST!

Zapalite LIŠĆE ŽALFIJE u kući i posle 10 minuta dogodiće se Čudo!!

Potpuno prirodna sredstva za prskanje povrća, voća i raznog cvijeća

Evo kako da se za 15 minuta uz pomoć prstiju rešite svih bolova u telu!

NAUČNIK OTKRIVA NAJMOĆNIJI PRIRODNI LIJEK: Četiri kašike dnevno i rak se sam povlači!