OD SVI RECEPATA ZA JAPANSKI VJETAR OVAJ MI JE NAJBOLJI.



Savršeno izgleda, tako mekano i kremasto.


Sastojci
kore(mera za jednu,treba 2)
5 belanaca
10 kašika kristal šećera
5 kašike brašna
3 kašike seckanih oraha
1 kašika mlevenih oraha
1 prašak za pecivo


fil 1
5 dcl mleka
10 žumanjka
250 gr. kristal šećera
8 kašika brašna
3 vanil šećera
250 gr margarina
fil 2
250 gr prah šlaga
3 dcl kisele vode
Priprema
1.
umutit belance, dodati šećer i umutitti u čvrstu masu, dodati ostale sastojke i samo lagano kašikom promešati, peću u okruglom kalupi prečnika 28 cm, postupak
ponoviti još jednom, kad se kore ohlade preseći ih popola jer su deblje, tako da od dve dobijete četiri kore.

2.

skuvati fil od žumanca i u ohlađeno dodati margarin.

3.

umutiti šlag sa kiselom vodom.

4.

kora, fil,šlag, kora,......

5.

PRIJATNO!!!

coolinarika.com