MILK KOCKE.



Čokoladne... Kremaste... Treba li još nešto reći...?
Kolač je prva liga.
Sastojci


Kore
6 jaja
6 kaš. šećera
6 kaš. brašna
1 prašak za pecivo
4 kaš. kakaoa
6 kaš. tople vode


Milk krem
1 l mleka
100 g gustina
4 kaš. šećera
100 g bele čokolade
250 g margarina
150 g šećera u prahu
Toping
200 g mlečne čokolade
5 kaš.mleka
4 kaš.šećera
150 gmargarina
Priprema
Kore:
Jaja umutiti sa šećerom.

Brašno, prašak za pecivo i kakao pomešati, dodati umućenim jajima. i sve lagano zamešati.

Dodati i vodu i sjediniti masu.

Razliti u veći pleh postavljen papirom za pečenje ( koru preseći na pola ).

Peći na 180 C, 20 min.








Milk krem:

Od litre mleka odvojiti 150 ml i zamešati sa gustinom i šećerom.

U preostalo mleko dodati belu čokoladu i staviti da provri.

U provrelo mleko dodati gustin i kuvati dok ne dobije potrebnu gustinu.

Kada se ohladi, dodati umućen margarin sa šećerom u prahu.




Toping:

Čokoladu, šećer, mleko i margarin kuvati sve dok se sastojci ne sjedine. Kremu ohladiti, tako da bude kao omekšali margarin.




Filovanje:

Koru premazati belim filom, zatim premazati topingom, staviti drugu koru i ponoviti postupak.

coolinarika.com