HAMBURGER PECIVA. TAKO SU MEKANA I UKUSNA!



Ma ne vole samo deca ova peciva, vole i malo stariji.
Sastojci
1 kockica svježeg kvasca (40 g)
1 žličica šećera


1 žlica Pšeničnog glatkog brašna
Podravka
250 ml mlakog mlijeka
Za tijesto:
700 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
1 žličica soli
1 Prašak za pecivo Dolcela


50 g maslaca
150 ml mlijeka
Za premazivanje:
1 jaje
lanene i sezamove sjemenke
Priprema
1. Kvasac razmrvite, pomiješajte sa šećerom, žlicom brašna i toplim mlijekom pa pustite
da se diže 5 minuta.

2. Brašnu dodajte sol, prašak za pecivo, omekšali maslac i dignuti kvasac te s toplim

mlijekom zamijesite glatko tijesto. Tijesto pokrijte krpom i ostavite na toplom mjestu

da se diže dok se volumen ne udvostruči.

3. Dignuto tijesto premijesite i razdijelite na 9 dijelova te oblikujte okrugle kruščiće.
Posložite ih na lim, premažite razmućenim jajetom i pospite sjemenkama.

4. Kruščiće pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta.

Posluživanje

Poslužite ih same ili uz različite namaze, domaći pekmez, med i sl.

Savjet

Prašak za pecivo stavljam da bi peciva dobila još veću mekoću.

Naravno, može i bez njega.

coolinarka.com