FENOMENALNE NOUGAT PRINCEZE



SASTOJCI
tijesto (1 šalica = 200ml)


1 šalica vode
1 šalica suncokretovog ulja
1/2 žličice soli
2 žlice šećera
1 žličica arome vanilije
2 šalice oštrog brašna
50 g škrobnog brašna


prstohvat sode bikarbone
5 kom jaja
nougat krema
1 l mlijeka
2 kom Dolcela Puding nougat premium
4 žlice oštrog brašna
175 g šećera
100 g Linolade Nougat
1 kom Dolcela Šlag kreme čokolada + 100 ml baileys krem likera
PRIPREMA.
Prvo kuhamo kremu
U malo mlijeka razmutiti šećer, pudinge i brašno, uzavriti ostatak mlijeka i zakuhati gustu kremu. U vruću umiješati linoladu, prebaciti je u zdjelu za hlađenje, prekriti površinu kreme prozirnom folijom.
Dok se krema hladi, radimo tijesto U posudi s debljim dnom zakuhati vodu i ulje sa šećerom, soli i vanilijom, kad zavrije maknuti s vatre i umiješati oštro i škrobno brašno, vratiti na vatru i miješati kuhačom 1-2 minute dok se tijesto ne formira u loptu koja se glatko odvaja od stijenki posude. Prebaciti tijesto u drugu posudu i ohladiti do sobne temperature (znači da ostane ugodno toplo na dodir).
Dodati prstohvat sode bikarbone i mikserom mutiti jedno po jedno jaje u tijesto, mutiti još kratko dok ne dobijete glatku i ljepljivu masu. Staviti u dresir većicu ili pumpicu sa zvjezdastim nastavkom i formirati princeze na papiru za pečenje. Ugrijati pećnicu (200*C) i peći 20-25
minuta, ja ih volim malo jače pečene… izvaditi van, odrezati kapicu nazubljenim nožem i posložiti sve dijelove u lim, vratiti u ugašenu i odškrinutu pećnicu na nekih 10-ak minuta da se osuše do kraja (lim smjestiti u gornji dio pećnice).
Ohladit će se taman dok vi završite kremu – umutiti šlag kremu sa baileysom i dodati je u nougat kremu, puniti princeze! Staviti na kratko u hladnjak, posipati šećerom u prahu i uživati u dobrim starim princezama

coolinarika.com

Preporučujemo da pogledate:

  • Rafaelo kocke sa malinama Sastojci Za koru: 5 belanaca 5 kašika šećera 100 g kokosa 2 kašike brašna 1 kašičica praška za pecivo 3 dl mleka Fil od malina: 500 g malina 200 g š… Read More
  • Zanimljive kuglice sa suhim voćem. Čoko-kokos-kuglice. Sastojci 350 gr mljevene plazme (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 150 gr kokosa 100 gr smokvi 100 gr put… Read More
  • RECEPT ZA NAJBOLJI DOMAĆI HLEB. Zima je godišnje doba savršeno za isprobavanje novih i vraćanje na one stare dobre recepte koji izuskuju malo više truda i vremena. Ima li šta bolje… Read More
  • Chocolate fantasy rolat. Predivan spoj nežnog kakao biskvita, čoko krema i kiselkastog džema... Za sve ljubitelje tamne čokolade. Sastojci Biskvit 5 jaja 150g sitnijeg smeđe… Read More
  • Zagrebačke kremšnite. Najbolje što sam ikada probala! Sastojci 1 lisnato tijesto 10 žumanjka 300 - 330 g šećera cca 300 g Pšeničnog oštrog brašna 3 Vanilin šećer 2 dcl m… Read More
  • KARAMELA VULKAN ...ono kad dobiješ ideju...napraviš...i čuješ mmmmmmmmmmmmm...nešto slično još nisam probala.... :) SASTOJCI Krema • 8 dl mlijeka • 25 dag šećera • … Read More
  • KOLAC SA UKUSOM NARANDZE. BEZ BRASNA. Nikada nisam pravila kolac sa jajima bez brasna, jesam sa belancima, ali sa celim jajetom nisam, ovo je prvi put i zadovoljna sam ukusom. Ovo je za … Read More
  • KUGLICE POTREBNO: 200 gr kokosa pakovanje kondezovanog mlijeka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 200 gr mliječne čokolade PRIPREMA:… Read More
  • PREKRASNA VODENA TORTA SASTOJCI: Biskvit: • 6 jaja • 450 gr secera • 15 zlica vode • 300 gr glatkoga brasna • 1 i pol prasak za pecivo • 150 gr mljevenih oraha • 1 naranca… Read More
  • MRAMORLINA. SPREMNA ZA 20 MINUTA. Brza i jako jednostavna slastica gotova za 20 minuta. SASTOJCI PODLOGA • keks-po vašem izboru ZA KREMU • 700 ml.slatkog vrhnja (adsbygoogle = wi… Read More