JUTARNJA ROSA MORNING DEW.1



Savršenstvo bez mane.
Sastojci


200 gr. margarin
1 šolja šečera (250 ml šolja)
3 jaja + bjelanak koji ostane od kuglica
2 šolje brašna
250 ml. kiselog vrhnja
5 žlice mlijeka
2 žlice kakao (za drugu polovinu)
1 kesica prašak za pecivo


Za kuglice:
200 gr. svježeg sira
4 žlice šečera
1 žumanjak
1 kesica vanilin šečer

7-8 žlica kokosovog brašna
Za kremu:

350 ml. mlijeka

150 gr. šečera

3 žlice mekog brašna

1 kesica vanilin šečer 100 gr. margarin ( dodaje se kad se ohladi krema)


Priprema

Prvo napravite kuglice, tijesto mora da bude dovoljno tvrdo da se naprave kuglice u veličini kokosovih kuglica.Kuglice stavite na poslužavnik i u zamirzivač na pola sata.

Zatim mekani margarin izmiksajte sa šečerom, dodajte jaja i bjelanak,kiselo vrhnje,na vrhnje odozgo dodajte pecilni prašak i malo ga promješajte u vrhnju.

Zatim dodajte mlijeko,izmiksajte i polako dodavajte brašno.Izmiksajte fino.

Pola tijesto izlijte u namaščeni kalup a u drugoj polovini dodajte 2 žlice tamnog kakaa.Izmješajte da se lijepo sjedini i tamni deo izlijte preko svijetlog dijela i poravnajte lepo žlicom.








Kuglice koje su stale u zamrzivač potisnite u tijesto kako na VIDEU na jednakom rastojanju .

Pecite na 180 stepeni od 40-45 minuta u kalup br.24 ili u manju tepsiju.Ohladite.Ja sam pekla u 28 cm, ali mi je ispao niži nego u originalu.

Dok čekate da se peče skuhajte kremu.

Za kremu...izmješajte šecer i brašno, dodajte vanilu i polako dodavajte u mlazu mlijeko

neprestano mješajuci metlicom da ne nastanu grudvica.A ako nastanu ukljucite štapni

mikser i izmiksajte i grudvice ce nestati.

Kremu ohladite i dodajte 100 gr. margarina i izmiksajte mikserom.Namažite kolac,

posujte naribanom cokoladom ili kakaom.




Posluživanje

Preporučujem da koristite tamni kakao kako bi efekt na kolaču bio ljepši.Isto tako kolač 2-3 sata ohladite i zatim poslužite jer je ohlađen mnogo osvježavajući.

coolinarika.com