FENOMENALNE KATIČINE ROLICE!



Sastojci

Biskvit:


2 kom jaja

6 dag šećera

6 dag brašna

na vrh noža praška za pecivo


pola žlice vode (+ može malo ulja)

Krema:

2 kom jaja

10 dag šećera

10 dag čokolade

20 dag maslaca (ili margarina)

Za umakanje:

2 dcl mlijeka

20 dag čokolade

10 dag šećera

15 dag maslaca (ili margarina)

20 dag kokosovog brašna




Priprema

Peku se dva ovakva biskvita.

Miksati bjelanjke da dobijemo čvrsti snijeg, dodati šećer, žutanjak, brašno s praškom za pecivo, odu (i malo ulja, manje nego vode).

Biskvit peči na velikom limu obloženom papirom za pečenje. Tijesto se namaže na papir i peče na 170*C oko 10 - 15 min. (ovisi o pećnici, biskvit se ne smije presušiti jer se onda ne može rolati!)

Za kremu miksati na pari 2 cijela jaja i šećer. Kad postane pjenasto i kremasto (nakon cca 10-15 minuta) dodati čokoladu natrganu na kockice. Maknuti s pare i miješati dok se čokolada ne otopi. U ohlađenu kremu dodati izrađeni maslac.

Na svaki biskvit namazati pola kreme. Izrezati ih na trake cca 3 cm široke. Malo zarolati i odrezati nožem (tako da dobijete male roladice), i tako sve do kraja.








Ovako izgledaju rolice prije umakanja i valjanja u kokos. Ne trebate se zamarati ako vam malo curi krema iz rolice ili vam negdje pukne biskvit, sve će se to zakamuflirati s kokosom.

Prokuhati mlijeko, čokoladu, šećer i maslac. Maknuti s vatre i miješati dok se sve lijepo ne izjednači i malo prohladi kako bi se lijepo (u što debljem sloju) uhvatilo za biskvit.

Eh, sad ste već na konju. Slijedi najlakši dio. Rolice umakati u čokoladu pa uvaljati u kokos, i vaši fini čupavci su gotovi. Dobar tek!

Posluživanje

Sigurna sam da ćete ovim čupavcima oduševiti sve koji će ih probati ;-) ... i izgledom i okusom.

Veličina pleha u kojem pečem biskvite je 30 x 40 cm. Od ove količine ispadne 40 - 50 rolica.

coolinarika.com