CRNO BIJELI KEKSIĆI.
Izgledaju savrseno i dekorativno.
SASTOJCI
Tijesto za cca 20 keksića
• 250 g brašna
• Prstohvat soli
• 100 g maslaca
• 150 g šećera
• 2 jaja
• 2 žlice kraš expressa ili nesquika
• 1 žlica gorkog kakaa u prahu
PRIRPEMA
Brašno i sol prosijte.
Maslac pjenasto izmiksajte, pa mu dodajte šećer i sve još jednom dobro promiješajte.
Dodajte jaja i promiksajte.
Pomalo dodavajte brašno i dobro promiješajte.
Odvojite pola smjese, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na pola sata.
U drugu polovicu umiksajte kraš express i gorki kakao i dobro promiješajte, oblikujte u kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na pola sata.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a na pleh stavite pek papir.
Od svakog tijesta napravite po dvije male rolice, pa omotajte jednu oko druge, stisnite krajeve i pecite cca 10 minuta.
Za bijelu smjesu si malo pobrašnite ruke, a ja sam ih oblikovala na pek papiru, odnosno na plehu da im ne promijenim oblik prilikom transporta na pleh, a i lakše ih je oblikovati na papiru nego sa rukama.
Ostavite malo razmaka izmedju keksića jer će malo narasti, odnosno raširiti se.
Stavite ih da se prohlade na rešetku i pospremite u limenu kutiju.
coolinarika.com