Kolač moje bake koji je bio hit i ostao!



Dan i noć.
Sastojci


BISKVIT:
4 žumanjka
180 g šećera
200 g margarina
100 ml mlijeka
300 g brašna+1/2 praška za pecivo
5 bjeljanjaka
1 žlica kakaa


KREMA:
180 g čokolade
1oo g šećera
9 žlica mlijeka
1 žumanjak
150 g margarina
100 g mljevenih oraha
I JOŠ(GLAZURA):
100 g čokolade
30 g masti
Priprema
1.
BISKVIT:žumanjke,šećer i margarin miksati.Dodati mlijeko,promiješati:dodavati brašno promiješano s praškom za pecivo.
Na kraju pažljivo umiješati snijeg od 5 bjeljanjaka(kuhačom).
Podijeliti na 2 dijela i u jedan dio dodati kakao.
Lim veličine 18x32 obložiti papirom za pečenje i izliti jedan biskvit i peći oko 15-tak minuta.
Isto tako ispeći i drugi biskvit.
Ja imam veliki lim i podijelim ga na 2 dijela te istovremeno ispećem oba biskvita.Na papiru koji stavljam u lim oznaćim sredinu,omotam komadić kartona alu folijom,stavim na sredinu i usipam oba biskvita.
2.
Skuhati KREMU:čokoladu,šećer,mlijeko i žumanjak kuhati.Kada zavri smanjiti vatru,miješati dok se čokolada otopi.Dodati margarin i miješati dok se margarin
otopi.Skloniti s vatre i dodati mljevene orahe.
Ostaviti da se malo prohladi.
3.
Pečene biskvite izvaditi iz lima,ukloniti papir.
U lim vratiti smeđi biskvit,preliti s kremom i prekriti sa žutim biskvitom.
Lagano rukom pritisnuti i ostaviti da odstoji,najbolje preko noći.
Drugi dan preliti s čokoladnom glazurom i po želji posipati mljevenim orasima ili naribanom bijelom čokoladom.
GLAZURA:na pari otopiti čokoladu i mast miješajući da ne bude grudvica,preliti preko ohlađenog kolača.Naravno,glazura se može napraviti i po nekom drugom receptu.Meni je ovaj način najbolji,a pravim tako već dugi niz godina.,
coolinarika.com

Preporučujemo da pogledate:

  • MEDENJAK KOLAČ. Kolac je jako jednostavan, protkan prefinim aromama meda, cimeta, klincica i ruma sa "sljivastim" stihom. Fantastičan medenjak! Oduševio me i miris … Read More
  • GRČKI GRIZ KOLAČ. NE PEČE SE. Ne peče se, brzo se priprema a potrebne sastojke sigurno uvek imate u kući. Za ljubitelje orijentalnih, slatkih i pomalo vlažnih poslastica, prava s… Read More
  • KOLAC SA MINERALNOM Jako ukusan i socan kolac,mirisan,cokoladni,posebnu socnost mu daje mineralna (kisela, radenska) voda koja daje kolacu vazdusastu konzistenciju. … Read More
  • LEDENI BRIJEG Jednostavan i brzinski kolač, još jedna verzija! Prelijep je, brz i jednostavan, krema fantasticna. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).pu… Read More
  • MIRISNI KOLAČ SA JABUKAMA I ČOKOLADOM. Savršeno sočan i ukusan jesenski kolač za sve ljubitelje jabuka. Kolač od rogača i jabuka NA KAŠIKE. Sastojci 4 jaja (adsbygoogle = window.adsby… Read More
  • NAJDRAŽI STARINSKI KOLAČI Savršen starinski kolač. Prolećno testo. SASTOJCI (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); • 250 gr masti (može i malsac ili margar… Read More
  • KOLAC SA PRELIVOM. MEKAN I SOCAN, IZDASAN I JEFTIN A BRZINSKI. SASTOJCI: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); • 3 sole sola 150ml.jogurta • 3 solj… Read More
  • OD SVI RECEPATA ZA JAPANSKI VJETAR OVAJ MI JE NAJBOLJI. Savršeno izgleda, tako mekano i kremasto. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci kore(mera za jednu,treba 2) 5 belanaca … Read More
  • CRNI KOLAČ. GOTOV ZA 20 MINUTA! Jednostavan, brz, jeftin jednostavno savršen kolač. Kolač je fenomenalan, tako sočan. Sastojci (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({})… Read More
  • SOČNO, BRZO I UKUSNO. BAKLAVA KOLAČ. Pristojna zamjena za baklavu sa dodatkom soka od naranče, cimeta i meda. Ekgzotičan okus i fina tekstura. Fino, slatko, ukusno, brzo, jednostavno...… Read More