BEČKE KOCKE SA LJEŠNJACIMA



Na zahtjev moga sina koji ih obožava ja ih poklanjam svim čokoholičarima....
Sastojci
Za biskvit
· 150 g čokolade za kuhanje ili
· 3 žlice kakaa
· 4 jaja


· 100 g šećera
· 200 g maslaca ili margarina
· ½ praška za pecivo
· 2 velike žlice oštrog brašna
· 150 g mljevenih prženih lješnjaka
Za preljev
· 400 g čokolade za kuhanje
· 500 ml slatkog vrhnja
Priprema
Od bjelanjaka napraviti snjeg.
U posebnoj posudi mješati žumanjke i šećer, zatim dodati maslac sobne temperature ili ga u mikrovalnoj malo zagrijte da bude kremast. Otopite čokoladu i dodajte u smjesu, ja uvijek dam


kakao, zatim brašno, mljevene lješnjake i prašak za pecivo. Sve dobro izmješajte pa dodajte snjeg od bjelanjaka i lagano izmješajte sve sastojke.
Ja pečem u okruglom za tortu fi26 koji namažem samo dno maslacem i obilno pospem brašnom, a stranice ne mažem da se biskvit zaljepi u toku pečenja. Ili u tepsiji cca 20*32 cm
Peči u prethodno zagrijanoj pećnici 180 stupnjeva oko 20 minuta.
Dok se peče kolač napravimo preljev. Izlomiti čokoladu u vrhnje i lagano zagrijavamo dok se sva čokolada ne otopi. Ostaviti da se malo prohladi prije nego preljev ljevate po biskvitu.
Pečeni kolač preliti sa 1 dl vode i tako vruč preliti preljevom od vrhnja i čokolade. Kalup malo protrest, lagano da mjehurići nestanu i ostaviti da se potpuno ohladi, najbolje preko noći.
Posluživanje
Najbolje je poslužiti uz dobro društvo i kavicu.!!!
coolinarika.com