Dekorativni cupavci



Sastojci
4 kom. jaja
200gr secera
60ml ulja
60ml tople vode
215gr brasna
1 vanil.secer
1 prasak za pecivo

Umak
250ml mlijeka
4 kasike kakaa
100gr secera
kokos za uvaljati cupavce


Priprema
1.Zagrite pecnicu na 175°C.
Pripremite tepsiju velicine 27/41 (ako imate u setu 3 duboke teprije to je ona najveca) oblozite dno pek-papirom ili premazite maslacem i pospite sa malo brasna..
Jaja dobro umutite sa secerom i van.secerom.
Stalno muteci dodajte ulje i toplu vodu u mlazu,preko umucene smjese prosite brasno promjesano sa praskom za pecivo.
Izmjesajte,istresite u tepsiju i kratko pecite(nek se kora ispece,ali neka po vrhu ostane svijetla)
Ostavite koru u tepsiji neka se ohladi.
Dok se kora pece pripremite sos..Izmjesajte zajedno mlijeko sa secerom i
kakaaom.
Kratko prokuhajte stalno mjesajuci da se smjesa malo zgusne.Ohladite.



2.Ohladenu koru isjecite na vece kocke.
3.Svaku kocku presjecite,da dobijete trougao..
4.U duboki tanjir istrecite umak,u drugi tanjir kokos.
Svaki trougao,samo stranice kratko umocite u umak pa u kokos.Sredina ostaje svijetla..
Redajte ih uspravno na veci pleh ili tepsiju.
coolinarika.com

Preporučujemo da pogledate: