KOKOS-ČOKOLADNA FANTAZIJA!




Najprije kuham kremu.

SASTOJCI

1 l mlijeka

1 puding sa okusom slatkog vrhnja

60 gr gustina

8 jušnih žlica šećera

100 gr mljevenog kokosa (ako volite- može i više kokosa)

10 gr mljevene želatine

cca 3 dcl tučenog slatkog vrhnja


Od 1 l mlijeka odvojiti 1 dcl u koji potopite želatinu da nabubri i ostavite sa strane.

Odvojite i cca 2 dcl za pomješati puding i gustin

Ostatak mlijeka zakuhajte skupa sa šećerom i kokosom. Kad zakuha- dodajte mješavinu pudinga i gustina i kuhajte dok se smjesa ne zgusne. U vruću umiksajte otopljenu želatinu i prekrijte prozirnom folijom tik uz kremu te ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu.U ohlađenu kremu (na sobnu temperaturu) lagano umješajte tučeno slatko vrhnje.



Ganache:

150 ml slatkog vrhnja

100 gr tamne čokolade

Zagrijte vrhnje i dodajte mu čokoladu. Mješajte dok se čokolada skroz ne otopi. Ostavite da se lagano hladi na sobnu temperaturu.

Kore (radite ovu smjesu x3- za svaku koru posebno):

70 gr bjelanjaka (cca 2 bjelanjka)

60 gr šećera

10 gr brašna

10 gr gustina

10 gr kakaa

1 kavena žlica praška za pecivo

1 jušna žlica ulja

1 jušna žlica mlijeka

1 jušna žlica ruma

Miksajte bjelanjca i postepeno dadajite šećer da se dobije čvrsti snijeg. Ostavite mikser i dalje mješajte ručno- lagano umješajte preostale tekuće sastojke pa praškaste. Izlijte u kalup za tortu promjera 24 cm. Pecite cca 15 min na 160 °C.

- U kalup u kojem pečete- obavezno stavite pek papir- koru ostavljate da se hladi na njemu i tek kad se ohladi skidate papir. (vidi napomenu na dnu teksta!)

Pečete 3 kore- svaku posebno i svaku pečenu prelijete sa 1/3 ganachea i ostavite da se hladi. :)

E sad se vraćamo na kremu.. kore su ohlađene i stavljamo ih na podložak za tortu, a oko njih je rastezljivi obruč za torte obložen prozirnom folijom. Slažemo kora sa ganacheom, 1/3 kreme, kora itd. Završavamo sa kremom.

Tortu je najbolje ostaviti da prenoći u kalupu i da se lijepo stegne.

Za premaz oko torte i dekoraciju - ja sam rastopila 100 gr čokolade u 1 dcl slatkog vrhnja.

Napomena!!

Kore su prilično lagane i osjetljive- pazite da ih ne prepečete jer će vam postati gumaste i pazite kad ih prenosite u kalup da ne puknu. Ja svaku koru stavim u zamrzivač nekih 5 min i tek tada ih skidam sa pek papira i stavljam u obruč.

Izvor: http://torta-pinjur-pjat.blogspot.ba

Preporučujemo da pogledate:

  • Dva u jedan, pametni i crnac u jednom. Kolač je super, jednostavan i jako fin. Ova kombinacija me je oduševila. Crno-bijeli pametni kolač Sastojci 8 jaja 300 grama šećera (adsbygoogle… Read More
  • Londoner bake Nevenke Sastojci: Tijesto 10 dkg margarina 20 dkg brašna 3 žumanjka 2 žlice šecera malo soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); malo … Read More
  • Najbolji kolač s višnjama Jednostavan za pripremu a tako neodoljiv... Sastojci: 1/2 l mlijeka 3 šlag pjene (Dolcela, one koje se rade s vodom) 3 čvrsta jogurta (Vindija) … Read More
  • KOLAC SA MINERALNOM Jako ukusan i socan kolac,mirisan,cokoladni,posebnu socnost mu daje mineralna(kisela,radenska)voda koja daje kolacu vazdusastu konzistenciju. Inace … Read More
  • GALA KOCKE Kolač je genijalan i morate ga svakako isprobati :)) Sastojci 2 x biskvit · 5 bjelanjaka · 12 dkg šećera · 8 dkg prženih mljevenih badema · 1 žl bra… Read More
  • Crnac bez jaja Kontroverzan naslov je mnoge privukao na kušanje i pridobio brojne obožavatelje. Sastojci: Biskvit 3 jogurta (3 x 180ml) 300 g brašna 250 g šećera 1… Read More
  • Moja jednostavna mađarica Sastojci Tijesto 45 dag glatkog brašna 1 prašak za pecivo 1 vanilija 1 cijelo jaje 1 žutanjak (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});… Read More
  • Jos jedan brz i jednostavan kolac. Lijep kolač, sočan i ukusan. Kolac sa cimetom Sastojci kora 2 jaja mera 2dl casa secera pola case ulja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).… Read More
  • Macaronsi sa finom aromom kakaa, čokolade i narandže. Cokoladni macaronsi punjeni cokoladom i narandzom. Sastojci 62 gr bjelanaca 40 gr secera 100 gr mljevenog secera 15 gr kakaa 60 gr blansiranih mljev… Read More
  • Hrvatska makovnjača! Od makovnjače očekujem obilje maka, te sam od jedan obični recept za makovnjaču,preoblikovala da to i doslovno bude obilje maka. Sastojci Tijesto 1 … Read More