FILOVANA POGACA



Divna pogaca obogacena filom od sira ...

SASTOJCI

450g brasna

125ml mljeka (toplog)

125ml vode

1 kocka kvasca (svjezeg) / pola kocke ili suhog kvasca 14g

1 mala kasicica secera

1 mala kasicica sol

80ml ulja



FIL:

100g kravljeg sira i kasiku pavlake

1 jaje

I JOS :

1 zumance za premazivanje ,susam i curokot za posipanje




PRIPREMA

1. Pripremiti kvasac sa mlakim mljekom ,secerom i malo brasna ,kad nadodje kvasac sipati i ostale sastojke pa umjesiti tjesto i ostavit da odmara dok se ne podupla .

2. Nadoslo tjesto podjeliti na 4 loptice ...

Svaku loptu pobrasniti i razvlaciti oklagijom po duzini ,pripremiti fil od sira i jaja pa filovati jufkicu i omotati je u rolicu .

3. Po dvije rolice prepletite .

4. I u podmazanom kalupu(26cm) savijati u krug pripremljene rolice .

5. Ostaviti pogacu da odmara 20 min.

Pred pecenje premazati zumancetom i posuti susamom i curokotom .

6. Peci je u zagrejanoj rerni na 200°

dok dobije finu tamno- zlatnu boju.

Izvor: coolinarika.com

Preporučujemo da pogledate: