5 osoba
I. dio 4 Žumanjka 20 g Kristal šećera 40 ml Mlijeka 30 ml Suncokretovog ulja 50 gr Glatkog brašna Podravka 50 gr Gussnela Dolcela (gustina)
1 Prašak za pecivo Dolcela 2 žlice Kakao u prahu Dolcela
II. dio 4 Bjelanjka prstohvat Soli 70 gr Kristal šećera
Priprema
1. Pjenasto izmutiti žumanjke sa šećerom, dodati mlijeko i ulje te promiješati. Zatim dodati prosijano brašno i Gussnel s praškom za pecivo. Podijeliti smjesu na 2 dijela, te u jednu dodati 2 žlice kakao-a u prahu.
2. Bjelanjke pjenasto umutiti, tokom miksanja dodati prstohvat soli, te svako toliko dodavati šećer. Bitno je da se šećer ne stavi odjednom jer će se bjelanjci spljoštiti. Mutiti sve dok bjelanjak postane čvrst kao šlag.
3. Bjelanjke također podijelimo na dva dijela, te ih špatulom kružnim pokretima umiješamo u bijelu i kakao smjesu (što se u prvom koraku napravila). Ne previše miješati tijesto da se ne bi spljosnulo, treba biti prozračno kao mousse.
4. Žlicom u okrugli kalup za pečenje dodajemo prvo žlicu bijele smjese, zatim kakao smjese. Smjesa se stavlja u centar kalupa za pečenje. Kada smo završili s dodavanjem, kalup dva puta lupimo o radnu površinu da mjehurići izađu na površinu biskvita.
5. Biskvit se peče na 150 Celzijevih stupnjeva 45 minuta. Dobar tek!
